Avoimuutta, avoimuutta, Keurusseutu!

Rooman kuninkaiden on kerrottu viettäneen triumfeja, kun vastustajia oli surmattu riittävästi. Italian pääministerin Mario Montin viimeviikkoista Suomen vierailua kuvattiin täydelliseksi triumfiksi. Vierailun katsottiin tulleen kannatustaan menettäneelle pääministeri Jyrki Kataiselle oikeaan aikaan. Uutiset kertovat kaiken sujuneen täydellisen harmonian ilmapiirissä.

Mario Monti kunnioitti isäntäänsä näyttäen mm. suomenkielen taitonsa. Käynti Suomessa oli jopa niin imelä, että molemmat pääministerit saattoivat ylistää Suomen ja Italian toimivan yhteisymmärryksessä ja –työssä yhdenmukaisen eurooppalaisen tulevaisuuden eteen.

Mario Monti tarjosi isännälleen pääministeri Jyrki Kataiselle ensin jälkiruokana tiramisua, mutta näytti todellisen minänsä vieraillessaan viikonloppuna Saksassa kuitaten Suomen vierailunsa härskillä pizzalla. Maanantain Der Spiegel –lehdessä julkaistussa haastattelussa Mario Monti toteaa:

”Muutama maa Saksan pohjoispuolella” kyseenalaistaa säännöllisesti eurokriisin hoitamiseksi solmitut päätökset niiden tekemisen jälkeen. Mon­tin mu­kaan Suo­men hal­li­tus ai­heut­taa va­ka­vaa hait­taa sil­lä, et­tä se tois­tu­vas­ti ky­seen­alais­taa EU:n huip­pu­ko­kouk­sis­sa saa­vu­te­tun yh­teis­ym­mär­ryk­sen pa­ri päi­vää ko­kous­ten jäl­keen.

Pääministeri Mario Monti ei tehnyt mitään vahingossa. Mies on ollut pankkiiri, on euron todellinen ideologi, toimi kaksi kautta EU-komissaarina, kuuluu vakiojäsenenä Bilderberg-ryhmään, on trilateraalisen komission Euroopan puhemies.

Mario Monti ei arvostellut edeltäjänsä tavoin suomalaista ruokaa, vaan nolasi täydellisesti suomalaisen päätännän ja eritoten pääministeri Jyrki Kataisen. Saimme suomalaisina paistatella pari päivää Euroopan keskipisteessä, mutta Mario Monti näytti pian kaapin paikan.

Suomenkin tulisi oppia, ettei eurooppalaisen historian mahtivaltion päämies tule Pohjolaan ja latele kohteliaisuuksia ilman päämäärää. Viime vuodet Euroopassa on soinut Deutschland, Deutschland  über alles, nyt Italia koettaa hämätä todeten, ettei Italia tarvitse apua ja samalla hyökäten Suomen kimppuun.

Italia ja Eurooppa pelkäävät Suomea, mitäpä muuta tuosta voi päätellä. Tilanne on ihan sama kotoisessa Suomessa. Kuinka kauniin kakun Jyväskylä onkaan viimeisen 10 vuoden aikana kuorruttanut Keuruulle. Tässä ajassa Keuruu on liittynyt hyväuskoisena ”kataisena” Jyväskylässä toimivaan K-S Seututerveyskeskukseen, lähes 100 valtion virkaa on kärrätty Jyväskylään. Muutenkin aivan viime kuukausina on käynyt selväksi, että Suomi on Italialle välttämättömyys, Jyväskylä tarvitsee Keuruuta selviytyäkseen, voidakseen elää kasvukeskuselämäänsä.

Nyt tilanne läntisessä Keski-Suomessa on muuttunut. Tietoisuus ja avoimuus ovat kohottaneet päätään. Vaikka joka päivä Keurusseudulle lentää ihanuutta lupaavia profeettoja, niin meidän on uskottava itseemme, eikä annettava romuttaa Keuruuta, Keurusseutua ja sen tulevaisuutta hallintoon ujutettujen juudaksien johdolla. On kovin naiivia kuvitella, että ilmaisia lounaita olisi tarjolla.