Kirjat

KIRKKAUS Keuruun & Pihlajaveen

Lataa kirja (n. 143 Mt) klikkaamalla kuvaa!

Maailman ainoa Korpikirjasto

Korpikirjasto sijaitsee varsin perinteikkäässä maisemassa, Sällintien perällä Isokorpijärven rannalla Pihlajavedellä. Korpikirjasto ry:n tarkoituksena on kohottaa suomen kielen asemaa, synnyttää keskusteluja äidinkielestä, toimia keskustelufoorumina, luoda edellytykset keskelle korpea syntyvälle kulttuurikeskukselle, Korpikirjastolle ja konserttisalille sekä niiden toimimiselle kansallisena ja kansainvälisenä tapaamis- ja yhteistyöpaikkana, luovan kulttuurin synnyttäjänä perinteet huomioiden.

Yhdistys ylläpitää vapaassa käytössä olevaa Korpikirjastoa ja kirjakahviota, harjoittaa mm. alaansa liittyvää julkaisu- ja tiedotustoimintaa, pyrkien järjestämään myös konsertteja, runo- ja muita kulttuuri-iltoja.

Kulttuuriyhdistys Korpikirjasto ry. on ns. yleishyödyllinen. Korpikirjasto ry on vastaanottanut 10 vuoden toimintansa aikana Korpikirjastossa sekä kirjakahviossa hiukan yli 8000 vierailijaa. Näistä vierailuista 90 % on ihan satunnaisia käyntejä, ihmettelyjä, mikä ihmeen Korpikirjasto, voiko olla sen hullumpaa kuin järjestää kulttuuria keskellä korpea kysymyksin.

Korpikirjastossa on n. 6000 kirjaa, jotka kaikki on saatu lahjoituksina. Näistä kirjakustantajat ovat lahjoittaneet puolet ja puolet ovat tulleet yksityisiltä lahjoittajilta.

Korpikirjaston kävijöistä kaksi-kolmasosaa ovat ihmettelijöitä, pieni osaa lukee kirjoja kirjastolla, osa lainaa. Hyvin oleellinen osa on keskustelu, mikä aina alkaa kirjasta ja laajenee eri kulttuurin alueille.

Tämän kirjan Kirkkaus Keuruun ja Pihlajaveen toteutus mahdollistui EU-toimintaryhmä Vesuri-ryhmä ry:n koordinoiman taloudellisen tuen avulla. Korpikirjasto ry. työsti kirjan saaden merkittävästi tiedollista tukea Pihlajaveden yhdistyksiltä, seudun kirjastoilta, Keuruun kaupungilta, Keuruun seurakunnalta, Suur-Keuruulta ja ennen kaikkea pihlajavetisiltä tavallisilta niin ympärivuotisilta kuin myös vapaa-ajan asujilta.

 Lataa kirja PDF:nä (n. 140 Mt) tästä


MIKSEI MAASEUDUN ANNETA ELÄÄ?

Uusi Kylä kirja, lataa kirja PDF:nä (n. 7,5 Mt) tästä