Aamulypsy ei riittänyt

Nyt läikähti yli. Nuori sanoisi, nyt paloi hihat.  Harmaantunut toteaisi puolestaan, ettei näin voi jatkua. Katkerat ilmaisut kuvaavat Keski-Suomen maakuntajohtajan Anita Mikkosen viimeisen viikon julkisia esiintymiä ja lausuntoja.

Jos kuitenkin katsomme, miten maakuntajohtaja on puolustanut Keuruuta alkuvuodesta. Jokainen voi itse vetää johtopäätöksensä, onko naisella ollut ketunhäntä kainalossa. Sen me tiedämme, miten lipevän mairittelevaa on maakuntajohtajan suhtautuminen ollut Keuruuseen. Anita Mikkonen on vuosien varrella toistanut, että Keuruu on tärkeä, Keski-Suomi tarvitsee Keuruuta. Sitä joka tuota on epäillyt, on rangaistu toimintakulttuurin mukaisesti. Maakuntajohtaja Anita Mikkonen totesi kirjallisessa virallisessa lausunnossaan 20.12.2011: ”Koko maakunta Keuruun varuskunnan kehittämisen takana.  Keski-Suomi ja Keuruun seutukunta ovat tarjonneet ja tulevat tulevaisuudessakin aktiivisesti tarjoamaan Keuruun varuskunnalle toimintamahdollisuuksia.”

Tämä vakuuttelu ei riittänyt, vaan maakuntajohtaja jatkaa virallisessa lausunnossaan 27.3.2012: ”Keski-Suomen liitto esittää puolustusvoimien palvelukeskusta Keski-Suomeen. Valtion toimien aiheuttama rakennemuutos näillä alueilla on kompensoitava ja siinä puolustusvoimien palvelukeskuksen sijoittaminen Keski-Suomeen, joko Keuruulle, Jämsään tai molempiin, on hyvä alku.”

Keuruulaiset, joko uskotte, ettei Stefan Wallin tuhonnut Keuruun varuskuntaa. Ei todella, sylttytehdas on paljon lähempänä. Lopettamista on hyvä katsoa sillä silmällä, kuka ja mikä hyötyi Keuruun ja Jämsän varuskuntien alasajosta. Mistä lähti sähkötys Keuruun varuskunnan lopettamiseksi, miten ihmeessä Puolustusvoimain johto uskalsi esittää sellaista, mitä tuhoaisi kohtuuttomasti, olisi järjen vastainen. Olen vakuuttunut, että Sepänkatu antoi Keuruun varuskunnan lopettamiselle luvan.

Nyt mies menee liian pitkälle, sanotte. Mutta katsokaapa, mitä maakuntajohtaja teki vain viikko sitten 29.5.2012: Maakuntajohtaja Anita Mikkonen vetoaa vielä valtiovarainministeriön alueellistamisen koordinaatioryhmään, että puolustusvoimien palvelukeskus sijoitettaisiin Jyväskylään.

Sanotte, ettei tuossa ole virhettä. Anita Mikkonen tarkoitti juuri Keuruuta, kun puhui Jyväskylästä. Ai niin, Anita Mikkonen elää jo ajassa, jolloin Keuruu on Jyväskylää,  siis palvelukeskus Keuruulla sijaitsee Jyväskylässä!!!

Tietysti voitte sanoa, että sattuuhan sitä rapatessa. Kaikille tapahtuu virheitä, mutta onko mahdollista, että virhe toistuu vahingossa parin päivän välein? Jokainen miettiköön. Keski-Suomen maakuntajohtaja Anita Mikkonen näyttäytyy selkokielisesti Saarijärven suoretkellä 28.5.2012 yhdessä rintamassa Vapon kanssa käyttäen puheenvuoron, missä antaa ymmärtää, että kun Jyväskylässä on tehty satojen miljoonien investointi Keljonlahden lämpövoimalaan, niin maakunnan velvollisuus on toimittaa riittävästi turvetta voimalan tarpeita varten. Maakuntajohtaja jatkaa, että 3. vaihemaakuntakaavassa on osoittaa turpeennostolle kohtuulliset alle 8000 uutta suohehtaaria.

Kun tämä Anita Mikkosen sanoma avataan, niin huomataan, että maakuntajohtajan siunauksessa Keuruulle ja Multialle annetaan lahjana lähes kolmasosa koko maakuntaan osoitetuista uusista turvetuotantoalueista.

Vain viikon verran ja siinä ajassa maakuntajohtaja pääsi näyttämään todellisen tarkoitusperänsä Keuruun varuskunnan puolustamisessa, tuomaan julkisuuteen ”hämärästi synnytetyn” Keljonlahden voimalan ja sen päämäärät. Kuin pisteenä iin päälle, maakuntajohtaja Anita Mikkonen syyllistää niitä, jotka uskaltavat puolustaa omaa ympäristöään, suojella omaa vesistöään vaatimuksella, että kyllä Keljonlahden voimalan on saatava riittävästi ruokaa, muuten se ei elä. Näinhän se on, ilman Keuruun ja Multian soita, voimala näivettyy, ilman Keuruuta Jyväskylä ei tule toimeen, on vain käpykylä.

Maakuntavaltuusto valitsee maakuntajohtajan. Ikävä on nyt Erkki Järvelää. Uskon, etteivät Anita Mikkosen esiintulot edusta maakuntavaltuuston puheenjohtajan Mauri Pekkarisen ajatuksia. Aikansa kutakin. Anita Mikkosen aamulypsy ei riittänyt, ei sitä tehnyt iltalypsykään. Nyt on aika mittauttaa maakuntajohtaja Anita Mikkosen luottamus maakuntavaltuustossa.