”Minä en voi luottaa sinuun!”

Istuimme hiljan vastatusten pöydässä, katsoimme toisiamme silmästä silmään kuin vanhassa hyvässä länkkärissä ”Vain muutaman dollarin tähden” ja sinä painoit liipasinta: ”Minä en sitten voi luottaa sinuun!”.  Keuruun pääministerin laukaus oli tarkoin suunnattu. Uskon, ettei vieressämme istunut ystävämme voinut ymmärtää, mitä se Merja Ahonen nyt. En minäkään ollut uskoa korviani.  Koetin olla mies ja vastasin: ”Sittenhän tunne on molemminpuolinen, en minäkään voi luottaa sinuun!”

Tämä episodi oli varoitus. Kuule korven ukko, jos et minua tottele, niin ei siitä hyvä seuraa. No, jokainen keuruulainenhan tietää, ettei siitä ole seurannut kuin purkutuomioita, uusia kokouksia, lukuisia lain vastaisia hylättyjä päätöksiä, valituksia demokratian nimissä ja toteamuksia, että ainahan voi valittaa hallinto-oikeuteen.

Kolmasti sinä Keuruun petät ennen kuin kukko laulaa, on ollut tapana sanoa. Keuruun operatiivisen johtajan Merja Ahosen johdolla vain puoli vuotta sitten valtuustoseminaarissa yksimielisesti vakuuteltiin, että kyllä on Keuruun etu katsoa vaihtoehtoja terveyden- ja sosiaalihoidon kysymyksessä.  Elokuun 29. päivän kaupunginvaltuuston pöytäkirjaankin kirjattiin käsiteltäessä kunta- ja palvelurakenneuudistusta yksimielinen toteamus, mikä käytännössä oli vaatimus kaupunginhallitukselle: ”Keuruun kaupunki jatkaa neuvotteluja ympäristökuntien kanssa yhteistyömahdollisuuksista.”

Merja Ahosen delegaatiolle lokakuussa Mänttä-Vilppula suorastaan tarjoaa yhteistyötä ja neuvotteluja, mutta tämä pyyntö salataan, eikä siitä kerrota sanallakaan kaupunginhallituksessa. Asiasta kertoi maanantain 2.1. Suur-Keuruu.

Niin ikään SK kertoo, että Keuruun valtuustoryhmien ja yritysten edustajien 9-henkinen ryhmä tapasi vuoden lopuksi Mänttä-Vilppulan johtavat luottamushenkilöt. Mänttä-Vilppulan johto haluaa Keuruulta tarjouksen perusterveyspalveluiden tuottamisesta isäntäkunta-mallin pohjalta. Neuvottelu pidettiin, koska Merja Ahonen ei ole mahdollistanut elokuista kaupunginvaltuuston päätöstä neuvotteluiden jatkamisesta ympäristökuntien, mm. Mänttä-Vilppulan kanssa.

SK:ssa Lauri Oinonen vaatii Keuruun  erikoissairaanhoidon palveluiden alasajon lopettamista ja mm. ortopediahoidon turvaamista ja jatkaa KSML:ssa, että ortopedia-asia käsitellään uudelleen kaupunginhallituksessa ja tuodaan kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Eikä tässä kaikki. Sama Suur-Keuruu avaa seutukunnan ihmisten silmiä emeritus-kaupunginjohtajan Osmo Kärkkäisen ansiokkaalla kirjoituksella, joka peräänkuuluttaa neuvotteluja naapureiden kanssa ja toteaa: ”Pakko on kysyä edelleen kaikessa ystävyydessä, ketään syyttämättä, että onko tämä päättäjiemme visio ja tarkoitus? Olemmeko luovuttaneet ja valummeko mekin osaksi Jyväskylää tulevina vuosina ja vuosikymmeninä?”

KH:n puh.joht. on myös Keuruun laillisuudenvalvoja. Meillä on hyvin muistissa 16.11.2009 alkanut Seututerveyskeskukseen liittymisfarssi. Hyvin ikävää on se, että KH:n puh.joht. salli ko. valtuuston päätöksessä pöytäkirjan manipuloinnin, eikä mitenkään puuttunut asiaan. Tämän vuoden kesäkuun 6. päivänä pöytäkirjan väärennöksestä on jätetty poliisille rikosilmoitus.

Kuinka monta kertaa kukon on laulettava, ennen kuin Merja Ahonen kantaa sen vastuun, mitä kaupunginhallituksen puheenjohtajuus edellyttää? Jos tämän avoimuutta peräänkuuluttavan kirjoituksen syytöksen kohde on väärä, niin toteamus ei paljon lämmitä, etten minä yksin ollut, kyllä se Louna, Vanhanenkin, kyllä se Ruhanen ja Ojalakin ovat tienneet, mitä tekivät, kun ovat jättäneet noudattamatta kaupunginvaltuuston päätöksiä.

Nyt se on sanottu ja inkvisiittori on jo liikkeellä, rangaistus on odotettavissa, aivan Keuruun nykymallin mukaan.